Ok , dziękuje koleżankom za porady, będę sama próbowała w dziedzinie kosmetyków, golenia, dzięki, spróbuje maszynke Brauna, jak Ania poleciła, mam Philipsa .
Ps - na marginesie dla Justyny
Definicje
Cd – skrót od słów: crossdressing, crossdresser (-ka).
Crossdressing – ubieranie się w stroje przypisane płci przeciwnej. Crossdresserami mogą być nie tylko transseksualiści, transwestyci, osoby niebinarne, drag queens, drag kings, ale również osoby całkowicie identyfikujące się ze swoją płcią, które mają taki styl ubierania się (są to głównie kobiety lubujące się w noszeniu spodni, męskich koszul, garniturów, kurtek itp.).
Tv – skrót od słów: transwestytyzm, transwestyta.
M/K (mtf – male to female) – osoba o ustalonej biologicznie i genetycznie płci męskiej odczuwająca swoją płeć jako żeńską.
mnie bycie Crossdresserem i Tv M/ K się nie wyklucza, co do Tv M/ K, to tak, odczuwam swoją płeć jako żeńską (jest z tym róźnie), ale akceptuje też swoją płeć męską .
Gdybym się określiła jak sama Tv - to oznaczałoby że jestem tylko Tv Fetysz, u mnie to jest bardziej głębsze, ale tutaj w tym dziale nie będę się o tym rozpisywała, bo to dział-temat założony o pielęgnacji ciała, a nie o tożsamości płciowej i kto kim jest, a tak może tak naprawde chodzi o to w życiu żeby być po prostu dobrym, uprzejmym człowiekiem dla bliźniego, ale to temat na inną dyskusje i inny temat . Ok Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi w temacie pielęgnacji ciała, twarzy .
pozdrawiam