Bardzo dziękuję za rozszyfrowanie skrótów nie wiedziałam do tej pory co naprawdę znaczą a jako że jestem starej daty to myślałam że te oznaczenia to symbole urządzeń którymi osoby się fascynują. Przez Ciebie mam teraz problem jaki symbol sobie postawić przy swoim imieniu a bez symbolu mogę dostać traumy...
To jeszcze powiedz co znaczy TG i TS dla mnie to Transformacyjna Gramatyka i Team Speak
Re: Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała
12A SRS też mam jakieś inne znaczenie? Czasem widuję go przy napisie airbag i nie wiem dlaczego też jest używany poza motoryzacją?Venus_124 pisze: 26 paź 2024, 16:26 Ok , dziękuje koleżankom za porady, będę sama próbowała w dziedzinie kosmetyków, golenia, dzięki, spróbuje maszynke Brauna, jak Ania poleciła, mam Philipsa .
Ps - na marginesie dla Justyny
Definicje
Cd – skrót od słów: crossdressing, crossdresser (-ka).
Crossdressing – ubieranie się w stroje przypisane płci przeciwnej. Crossdresserami mogą być nie tylko transseksualiści, transwestyci, osoby niebinarne, drag queens, drag kings, ale również osoby całkowicie identyfikujące się ze swoją płcią, które mają taki styl ubierania się (są to głównie kobiety lubujące się w noszeniu spodni, męskich koszul, garniturów, kurtek itp.).
Tv – skrót od słów: transwestytyzm, transwestyta.
M/K (mtf – male to female) – osoba o ustalonej biologicznie i genetycznie płci męskiej odczuwająca swoją płeć jako żeńską.
mnie bycie Crossdresserem i Tv M/ K się nie wyklucza, co do Tv M/ K, to tak, odczuwam swoją płeć jako żeńską (jest z tym róźnie), ale akceptuje też swoją płeć męską .
Gdybym się określiła jak sama Tv - to oznaczałoby że jestem tylko Tv Fetysz, u mnie to jest bardziej głębsze, ale tutaj w tym dziale nie będę się o tym rozpisywała, bo to dział-temat założony o pielęgnacji ciała, a nie o tożsamości płciowej i kto kim jest, a tak może tak naprawde chodzi o to w życiu żeby być po prostu dobrym, uprzejmym człowiekiem dla bliźniego, ale to temat na inną dyskusje i inny temat . Ok Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi w temacie pielęgnacji ciała, twarzy .
pozdrawiam![]()
I nie pisałam o maszynce Braun.
13A tak faktycznie pisałaś Aniu o IPL jak napisałaś cytat
'' IPL nie musi być w salonie i działa nie tylko na twarzy. Braun.''
Tą nazwę co napisałaś to myślałam że chodziło też tobie oprócz IPL o maszynce elektrycznej Braun ,
Ok Justyno, Aniu,
temat jest chyba wyczerpany, sama sobie poeksperymentuje z pielęgnacją twarzy, nóg itp, etc
Dziękują za odpowiedzi w temacie - pytaniu który założyłam .
Pozdrawiam
'' IPL nie musi być w salonie i działa nie tylko na twarzy. Braun.''
Tą nazwę co napisałaś to myślałam że chodziło też tobie oprócz IPL o maszynce elektrycznej Braun ,
Ok Justyno, Aniu,
temat jest chyba wyczerpany, sama sobie poeksperymentuje z pielęgnacją twarzy, nóg itp, etc
Dziękują za odpowiedzi w temacie - pytaniu który założyłam .
Pozdrawiam

„Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz.”
14Jak wyczerpany? Coś mi podpowiada, że wiele osób będzie zainteresowana ciągiem dalszym, a może i prequelem czyli co ciebie skłoniło do zadania tego pytania? Najwyraźniej jeśli szukasz to znaczy, że twoje dotychczasowe doświadczenia są niesatysfakcjonujące dlatego może napisz czego ty dokładnie teraz używasz żeby inne osoby nie marnowały czasu.
15Ania Używam maszynki firmy Philips, do nóg krem Isana, do twarzy krem Garnier .
Temat w sumie jak dla mnie wyczerpany, dla kogoś innego może być oczywiście dalej niewyczerpany, bo co tu dalej pisać, chyba faktycznie każdy musi samemu dobrać coś lepszego, chciałam uzyskać informacje tylko na temat tej maszynki elektrycznej golarki, która jest lepsza Philips, lub inna, co do pielęgnacji nóg to Isana mi odpowiada, ale może są lepsze kremy do pielęgnacji nóg .
Ten Temat o Pielęgnacji nóg i twarzy jak założyłam, i zadałam te pytania, ponieważ chciałam uzyskać informacje o golarce elektrycznej i kremie do pielęgnacji nóg, odpowiedziałam na pytanie . hej
Miłego weekendu życzę
Venus 124
Temat w sumie jak dla mnie wyczerpany, dla kogoś innego może być oczywiście dalej niewyczerpany, bo co tu dalej pisać, chyba faktycznie każdy musi samemu dobrać coś lepszego, chciałam uzyskać informacje tylko na temat tej maszynki elektrycznej golarki, która jest lepsza Philips, lub inna, co do pielęgnacji nóg to Isana mi odpowiada, ale może są lepsze kremy do pielęgnacji nóg .
Ten Temat o Pielęgnacji nóg i twarzy jak założyłam, i zadałam te pytania, ponieważ chciałam uzyskać informacje o golarce elektrycznej i kremie do pielęgnacji nóg, odpowiedziałam na pytanie . hej
Miłego weekendu życzę
Venus 124

16A jaki model tego Philipsa? I korzystasz z niej również do ciała bo nie wymieniłeś innej, a tylko kremy.
A co więcej można pisać? Wydaje mi się, że można dużo albo brak po prostu mi wiedzy
A co więcej można pisać? Wydaje mi się, że można dużo albo brak po prostu mi wiedzy
17Ania to jest taka prosta golarka do twarzy Philipsa, typ - pudełko już wyrzuciłam, gwarancja minęła, a co do kremu to ta Isana mi pasuje, ma ładny zapach, tylko ciekawe, czy są takie kremy po goleniu nóg-nogi golę reczną maszynką Gilette, że np wpływa ten krem tak, że goi ranki, po zacięciach na nogach, choć golę nogi w sposób delikatny, ale czasem się zatnę i pozostaje taki nieładny ślad na nodze i czy są jakieś kremy że po posmarowaniu ta ranki po zacięciach na nogi, się szybko goją, itp, etc .
Tak to wygląda,
Ok uciekam, już coś zjeść, bo zgłodniałam .
Jeszcze raz miłego wieczoru życzę .
Venus
Tak to wygląda,
Ok uciekam, już coś zjeść, bo zgłodniałam .
Jeszcze raz miłego wieczoru życzę .
Venus
18Odszukałam typ tej golarki Aniu, to typ Philips
https://www.philips.pl/c-p/HQ6927_16/sh ... a-na-sucho
taką mam, ale wypadałoby chyba żebym kupiła lepszą .
pozdrawiam
https://www.philips.pl/c-p/HQ6927_16/sh ... a-na-sucho
taką mam, ale wypadałoby chyba żebym kupiła lepszą .
pozdrawiam
19Szanowna JustynoJustyna60 pisze: 26 paź 2024, 16:42 Bardzo dziękuję za rozszyfrowanie skrótów nie wiedziałam do tej pory co naprawdę znaczą a jako że jestem starej daty to myślałam że te oznaczenia to symbole urządzeń którymi osoby się fascynują. Przez Ciebie mam teraz problem jaki symbol sobie postawić przy swoim imieniu a bez symbolu mogę dostać traumy...
To jeszcze powiedz co znaczy TG i TS dla mnie to Transformacyjna Gramatyka i Team Speak
Każda definicja symbolu, to w pewnym sensie ograniczenie, bo liczą się też nasze odczucia empiryczne kim się poczuwamy, choć ja osobiście nie odrzucam, definicji naukowych w kwestii tożsamości płciowych, choć wiem że one też się mogą mylić w jakimś stopniu, to jest temat rzeka, sama też się gubię w tych oznaczeniach, na tej stronce w linku co ci podałem nie ma żadnych oznaczeń - typu cyferka, są tylko wyjaśnione terminy .
A co do definicji, to znalazłam taką stronkę Blog osoby transseksualnej akurat K/M ale uważam że jest tam przedstawione treściwie .
link tutaj o ile byś miała chęć zobaczyć sobie
https://wobcymciele.wordpress.com/slowniczek/
sama jako osoba Tv, jestem gdzieś między płciami - może jestem osobą niebinarną, tzn w pewnym sensie czuje też w sobie silnie pierwiastek kobiecy, przy akceptacji męskiej mojej połówki, czyli można się do mnie zwracać przez formę zaimkową On, lub Ona, nie obrażę się .
Ale kończę ten temat, po temat jest o pielęgnacji ciała, a nie o tożsamości płciowej i nie chce mieszać, w Temacie O Pielęgnacji ciała którą sama - ten Temat tutaj na forum założyłam .
Cześć
Venus 124
20Do ciała używam ręcznej maszynki ISANA Body 5-cio ostrzowej. Golenie na mokro. Do brody też można jej użyć ale tylko do 1-2 zarostu bo się za szybko zapycha.
Potem mleczko do ciala NIVEA z shea. Kremy są nieekonomiczne gdy trzeba na całe ciało.
Też mi się tak wydaje jak Ani, że na mokro jest najlepszy efekt.
PS. Pierwsze golenie robiłam ręczną Gillete Mach 3 - sprawdziło się na długie włosy na nogach ale trzeba było cierpliwości
Potem mleczko do ciala NIVEA z shea. Kremy są nieekonomiczne gdy trzeba na całe ciało.
Też mi się tak wydaje jak Ani, że na mokro jest najlepszy efekt.
PS. Pierwsze golenie robiłam ręczną Gillete Mach 3 - sprawdziło się na długie włosy na nogach ale trzeba było cierpliwości