Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała

1
Mam pytanko do drogich koleżanek, czym najlepiej golić nogi, jakie byście mi poleciły maszynki do golenia, firma, mam na myśli maszynki ręczne i na prąd z zasilaczem, baterie, jaki krem byście mi poleciły do pielęgnacji nóg, żeby szybko się goiły lekkie zadrapania, jakieś niedoskonałości, tak żeby nogi były ładne, oczywiście golę też twarz, tors, maszynką, taką zwykłą i też elektryczną do twarzy, też proszę jaką byście mi poleciły do zarostu i jaki krem po goleniu-firma, marka, choć oczywiście najlepiej to pójść na depilacje zarostu na twarzy , proszę o porady .

pozdrawiam :)

Venus 124
„Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz.”

Re: Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała

2
Kremy po goleniu to bardzo indywidualna sprawa, musi tobie działać.
Co do samego golenia to podobno najlepsza brzytwa choć osobiście nie próbowałam. Sama praktykuję zasadę, że większa ilość ostrzy nie zawsze oznacza lepsze efekty. Używam Gillette z dwoma i raz jest mniej podrażnień, dwa większe odstępy między nimi powodują, że maszynka tak się nie zapycha.
Co do ciała to laser albo IPL. To daje najlepsze efekty i potem zwykła maszynka daje radę.

3
Może powtórzę konkretnie pytanie jaką używacie maszynkę do golenia nóg, którą polecacie

chodzi mi o

1. Nazwę maszynki elektrycznej do golenia nóg - marka , typ, pełna nazwa modelu

2,Do golenia twarzy (mam jasny zarost, nie ciemny) - też pełna nazwa maszynki elektrycznej, typ oznaczenie, chodzi mi też o zwykłą maszynkę elektryczną do golenia, nie tylko laser do depilacji twarzy z zarostu, ponieważ tu to musiałabym pójść do kosmetyczki - do Salonu, na laserowe usuwanie zarostu z twarzy, co prędzej, czy później zrobię, ale jak na razie to chodzi mi o nazwę zwykłej maszynki elektrycznej .

3.Jaki krem używacie po goleniu twarzy i goleniu nóg - też proszę o konkretną nazwę kremu, lub żelu

proszę o konkretne pełne nazwy jeżeli można prosić, waszym zdaniem, wiem że dla każdej osoby będzie co innego dobre, ale jednak prosiłabym o pełne nazwy, ponieważ chce zastosować to i owo do swojej pielęgnacji .

Jako się rzekło kto pyta, ten nie błądzi .

Za odpowiedz koleżanki w temacie, dziękuję, jestem wdzięczna, ale jak dla mnie to troszkę za mało wiadomości .

Także proszę o pełniejsze informacje o ile to możliwe .

pozdrawiam

4
Wszystko zależy od skóry osoby. Dla kogo co ma być. Inaczej jest dla CD, inaczej dla TV, inaczej dla TS, inaczej dla TG itd. Do danej Osoby dobiera się maszynki z ostrzami i to też różnie bo od 2 do 5 a nawet więcej i kremy przed goleniem, pianki, kremy po goleniu. Podobnie jest z elektrycznymi, moc, obroty, siateczka tnąca, obrotowe ostrza itd. Tak samo do golenia nóg a oddzielnie do golenia ciała i miejsc intymnych. Co jednej osobie z uwzględnieniem jak się określa pasuje może być szkodliwe i uczulające dla innej. Chyba tu nie można dać jednoznacznej odpowiedzi.

6
Aniu ja bym jednak trzymała się podziału CD,TV,TS,TG TVm/k...bo to są inne skóry i w niektórych przypadkach jednak elektryczna maszynka jest lepsza do różnych typów różne maszynki i sposoby golenia twarzy i ciała i nóg.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2024, 15:45 przez Justyna60, łącznie zmieniany 1 raz.

7
Dzięki za odpowiedzi, ale powtórzę jeszcze raz pytanko, proszę uprzejmie o podanie mi nazw marek jakich kremów używacie, do pielęgnacji nóg, i nazwy maszynek czy np maszynka Philips, Siemens jaką polecacie do golenia twarzy, i jaki krem do pielęgnacji nóg po goleniu, np Isana, itp, etc, proszę o nazwy jakich marek używacie. to że dla każdej innej osoby, co innego odpowiada to wiem, ale mi nie chodzi o ogólne odpowiedzi, a o nazwy maszynek, kremów, nazwy marek . Jakie wg was są najlepsze ?

Ps - nie wiem czy taki podział na skóry jest potrzebny do golenia, ale ok niech będzie jestem Tv. CD M/ K .

10
Ok , dziękuje koleżankom za porady, będę sama próbowała w dziedzinie kosmetyków, golenia, dzięki, spróbuje maszynke Brauna, jak Ania poleciła, mam Philipsa .

Ps - na marginesie dla Justyny

Definicje

Cd – skrót od słów: crossdressing, crossdresser (-ka).

Crossdressing – ubieranie się w stroje przypisane płci przeciwnej. Crossdresserami mogą być nie tylko transseksualiści, transwestyci, osoby niebinarne, drag queens, drag kings, ale również osoby całkowicie identyfikujące się ze swoją płcią, które mają taki styl ubierania się (są to głównie kobiety lubujące się w noszeniu spodni, męskich koszul, garniturów, kurtek itp.).

Tv – skrót od słów: transwestytyzm, transwestyta.

M/K (mtf – male to female) – osoba o ustalonej biologicznie i genetycznie płci męskiej odczuwająca swoją płeć jako żeńską.

mnie bycie Crossdresserem i Tv M/ K się nie wyklucza, co do Tv M/ K, to tak, odczuwam swoją płeć jako żeńską (jest z tym róźnie), ale akceptuje też swoją płeć męską .

Gdybym się określiła jak sama Tv - to oznaczałoby że jestem tylko Tv Fetysz, u mnie to jest bardziej głębsze, ale tutaj w tym dziale nie będę się o tym rozpisywała, bo to dział-temat założony o pielęgnacji ciała, a nie o tożsamości płciowej i kto kim jest, a tak może tak naprawde chodzi o to w życiu żeby być po prostu dobrym, uprzejmym człowiekiem dla bliźniego, ale to temat na inną dyskusje i inny temat . Ok Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi w temacie pielęgnacji ciała, twarzy .

pozdrawiam :)