Szukam sprawdzonej metody na jednodniowe przedłużenie rzęs.
Nie czasochłonne doklejanie kępek, raczej całe rzęsy na pasku samoprzylepnym, takie żeby szybko przykleić i po kilku godzinach bezproblemowo usunąć.
Możecie polecić mi coś sprawdzonego?
Re: Rzęsy na jeden dzień
2Cos tam tam testowalam jakieś magnetyczne ale jak dla mnie to wygląda to źle i sztucznie. Na chwilę obecną wolę sama tuszem przejechać i mimo iż krótkie to przynajmniej wyglądają naturalnie. Chociaż koleżanka z pracy kiedyś mi powiedziała że mam ładne i długie więc w sumie może nie muszę nic doklejać 
Lepiej mądrze milczeć, niż głupio gadać
3No w sumie to nie narzekam i też jestem zadowolona z efektu mascary, ale ciekawość mnie bierze, jakby to było z takimi doklejonymi 
4Ja ostatnio próbowałam magnetycznych, ale tych bez magnetycznej kredki. Takich podwójnych. Na początku ciężko było je założyć, no i chwilę trzeba się przyzwyczaić do tego, że czuje się że coś jest na powiekach.
5Magnetyczne (te składane z podwójnych) się u mnie zupełnie nie sprawdziły. Natomiast regularnie używam tej serii z Rossmanna: https://www.rossmann.pl/Produkt/Sztuczn ... 7674,13005 - z tym że zwykle nakładam odwrotnie niż wg instrukcji, tzn. nakładam klej na powiekę (robię kreskę jak eyelinerem) i przyklejam rzęsy do tego. Efekt nie jest idealny, ale jestem zadowolona 
6Ogólnie kleje do rzęs nie są jakoś bardzo mocne i nie ma dużego problemu żeby je odkleić. Bardziej to trzeba chwilę żeby go domyć po zdjęciu, ale płynem do demakijażu i wacikiem zrobisz to(namocz wacik przyłóż do powieki, nie trzyj a jak już do delikatnie)
Ja używam catrice lash glue głównie przez łatwa aplikacje.
7Zastanawiam się jeszcze czy nie spróbować jakiegoś serum do rzęs w teori nikt na pierwszy rzut oka nie powinien zauważyć wzrostu o te 1-2 milimetry o ile takowy w ogóle będzie. A potem to juz maskara i powinien być spoko efekt. Rozważam coś takiego https://nutridome.pl/products/odzywka-d ... fwQAvD_BwE
Lepiej mądrze milczeć, niż głupio gadać