Re: Peruki i ich pielegnacja

41
Sztuczne, ale są zupełnie inne niż wszystkie dotychczas przeze mnie posiadane, takie bardziej cieńsze ? Delikatniejsze ? Można to porównać do włosów tłustych ciężkich / świeżo umytych wysuszonych suszarka 🙃. Cena piętnaście stów, skarbonka świnka zakwiczała 🐷
Łatwiej jest prosić o wybaczenie niż o pozwolenie

43
Cynka uważasz, że jest szansa na kupienie takiej peruki bez przymierzania? Pytam w kontekście rozmiaru głowy (obwodu). Kupiłam kiedyś na chińskim portalu 2 różne peruki z 2 różnych sklepów i obie mimo kilkunastu prób regulacji ze względu na rozmiar ciężko było równo ułożyć na głowie. Jak przód był ok, to tył się nie trzymał itd. Gemini podpowiedziało, że to dlatego, że Chinki mają nieco mniejszy obwód głowy i te peruki nie są dedykowane dla europejskich klientów. A jak Ty to widzisz :) ?

44
Monika - myślę, że jest ich nie dużo mniej tylko własnie ta grubość włosa robi efekt,

Ola - co do rozmiaru głowy nie powinno być problemu, faktycznie ta regulacja jest trochę inna niż mam w pozostałych perukach. Problemem może być to jak się te włosy będą układać, przymierzałam kilka różnych peruk - w jednej odstawał czubek głowy, w drugiej zbyt mocno leciał przód itd.

Jeśli masz problem tylko z ustawieniem, możesz użyć taśmę dwustronną dedykowaną do peruk.

Jeśli te "haczyki" do ustawiania obwodu głowy są na maxa i nadal masz za mało - spróbuj zapiąć je na agrafkę jako przedłużenie - u mnie się to sprawdza w nie jednej peruce 😉
Łatwiej jest prosić o wybaczenie niż o pozwolenie

45
Cześć dziewczyny🙂
Po wielu dniach rozmyslań zdecydowałam się wstępnie na konkretnie jeden model peruki Ellen Wille. Co do samego koloru to mam wątpliwości, czy champagne, czy stonegrey, ale zważywszy że ten konkretny model jest dostępny w stonegrey i to w promocji (co nie zmienia że cena nadal jest wysoka 🫣), postanowilam zamówić ją przez internet. Przeczytałam dokladnie caly regulamin sklepu Rokoko i nie znalazłam jakis podejrzanych zapisów. Czy ktoraś z Was kupowała w sklepie internetowym a nawet potem dokonywała zwrotu? Chciałabym mieć pewność że taka opcja jest możliwa. Nie zakładam odsyłania, chyba że nastąpi jakieś wielkie rozczarowanie. Wiem, wiem ... powinnam pójść do sklepu stacjonarnego. Dziaj chyba jeszcze nie jestem na to gotowa i domyślam się, że kosztowałoby mnie to sporo energii 🤪 Najwiecej obaw nie mam co do obsługi sklepu, bo wierzę w ich profesjonalizm i zapewne nie jedną taką z nas już tam gościly, ale te inne kupujące które również będą w sklepie ... to mnie może sparaliżować, tym bardziej że byłabym tam nie jako Monia tylko jako jej męskie wcielenie 🙃