BLOG o crossdressingu

1
Hejka Kochane!
Nie wiem czy we właściwym miejscu forum, ale mam nadzieję, że tak :)

Jestem Tosia i kiedyś z moją Partnerką prowadziłyśmy bloga na temat crossdressingu - być może niektóre z Was nas pamiętają? - Po Drugiej Stronie Szafy :)

Domena upadła (wraz z całym pozycjonowaniem), ale mamy archiwum, na które zapraszamy. Może znajdziecie dla siebie coś inspirującego :)
Niestety nowych treści już raczej nie będzie. Rozstałyśmy się (w zgodzie, wciąż nadal się wspieramy) i trzeba iść dalej. Próbuję nowych artystycznych rzeczy, które zahaczają o crossdressing czy szeroko pojęty queer: stand up, aukcje charytatywne itp. ale co z tego wyniknie? Kto to wie :) ?
Ściskam Was serdecznie i poniżej zostawiam link do archiwum naszego bloga :)

https://podrugiejstronieszafyarchiwum.blogspot.com

Re: BLOG o crossdressingu

2
Hej 🤗 Swego czasu po cichu śledziłam Waszego bloga, przewinęło się przez niego sporo inspirujących dziewczyn ❤️ Niestety trafiłam na niego już w czasach gdy aktywności było tam coraz mniej... szkoda że nie udało się przetrwać ani oryginalnej formie z jej socjalnym charakterem, ani blogowi jako takiemu, ani Twojemu związkowi z Ginger 😢 Tym niemniej cieszę się że jesteś z nami i że wciąż starasz się w tej czy innej formie być aktywna w "środowisku" 😉

Jeśli wolno spytać - jak to właściwie się stało, że zaczęłaś iść w stronę bycia, nazwijmy to, "osobą publiczną"? Blog, organizowanie sesji zdjęciowych, teraz tak jak piszesz, stand-up czy aukcje charytatywne. Wygląda na to, że dużo pokazujesz się światu, także poza Internetem. Jak to się wszystko zaczęło?

3
Dziękuję Aniu za ciepłe słowa :)))
Niestety nie udało się. W pewnym momencie miałam wrażenie, że zaczynam zjadać własny ogon, brakuje mi nowych tematów, nowego spojrzenia, a praca zawodowa zaczęła się o siebie mocniej dopominać. Myślę, że wrócę jeszcze z czymś pisanym i może nawet pojawi się tam "w archiwum", ale to będą raczej wyjątki niż regularność. Jeśli masz ochotę rzucić okiem na aktualne próbki to czasem zdarzy mi się wrzucić coś na inst: TosiaAntonina (drugastronaszafy).

A jak to się zaczęło? Wiesz, mam to szczęście, że pracuję na co dzień w szeroko rozumianej rozrywce i kulturze więc uznałam w pewnym momencie, że najłatwiej będzie mi "oswoić Tosię w sobie" właśnie w ten sposób. Polecam generalnie. Twórcze działania (bez względu czy wychodzimy z nimi do ludzi czy nie) pozwalają siebie lepiej zrozumieć, nazwać, przekminić. A jeśli jeszcze jest szansa zderzyć się choćby z małą grupą odbiorców to wszystko zaczyna się robić coraz ciekawsze i... prostsze :)

4
Takie blogi ciężko prowadzić długo, bo tematy się po jakimś czasie wyczerpują - trochę porad, trochę przemyśleń, trochę własnych doświadczeń, listów od czytelniczek. Nie ma tu postępu technologicznego, medycznego czy zmian kulturowych - a jak są to bardzo powolne - więc ciężko utrzymać motywację latami. Z górami takimi jak to jest odrobinę łatwiej, bo jest tworzone bardziej przez forumowiczów, a oni przychodzą i odchodzą.
Nie ma co żałować. Trzeba się cieszyć, że było i że można poczytać archiwum.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."

5
NIestety, stety jest tak jak piszesz MonikaCD. Ale myślę, że jest sporo form do zdobycia :) Ostatnio najfajniejszym szotem jaki udało mi się zrealizować to byla "Licytacja charytatywna niechcianych prezentów" :) Bo to było bardzo pozytywne, miało szczytny cel i była naprawdę fajna zabawa :) Dobrze czułam się jako prowadząca. Bo przy bingo czy quizach nie widzę u siebie takiej chęci i zapału żeby to robić. Ale na pewno jeszcze dużo fajnych wyzwań i działań jest - czy to live czy online :)

9
Też się tu dopisze, śledziłam ten blog kiedyś dawno temu, fajne historie się tam czytało bardzo motywujące do działania, nawet jeszcze w przeglądarce na kompie mam link w ulubionych 😀
Łatwiej jest prosić o wybaczenie niż o pozwolenie