Re: To była prowokacja

21
Ja tak tylko dodam że konto Olga weszło ze mną w interakcję w prywatnych wiadomościach. Nie uważam żebym napisała cokolwiek czego nie powinnam, czy czego miałabym się wstydzić lub cofnąć. Ale patrząc na te wiadomości z perspektywy tezy że była to prowokacja, to rzeczywiście dostałam podejrzanie dużo pytań które brzmią jakby ktoś próbował budować mój profil który można by potem np. przedstawić w jakimś artykule.

22
Ania K pisze: 30 sty 2026, 16:50 Ja tak tylko dodam że konto Olga weszło ze mną w interakcję w prywatnych wiadomościach. Nie uważam żebym napisała cokolwiek czego nie powinnam, czy czego miałabym się wstydzić lub cofnąć. Ale patrząc na te wiadomości z perspektywy tezy że była to prowokacja, to rzeczywiście dostałam podejrzanie dużo pytań które brzmią jakby ktoś próbował budować mój profil który można by potem np. przedstawić w jakimś artykule.
No i właśnie o to też chodzi. Wszyscy mogą poznać tylko publiczną działalność tych kont. Ale co te konta wyprawiały w korespondencji prywatnej, tego nie wiemy. Dlatego właśnie napisałam: uważajcie na to, co i komu odpisujecie. Żyjemy w takich czasach, że z jednej strony każdy chlapie, co mu ślinia na język przyniesie, a z drugiej - trzeba uważać na każde słowo. Nie mówię, że macie nie wierzyć we wszystko, ale z drugiej strony nie przesadzajcie z łatwowiernością. I pamiętajcie, że od czasu do czasu możemy stać się obiektem próby prowokacji różnego typu. Dlatego uważajcie nie tylko na to, co takie osoby wyprawiają w przestrzeni publicznej, ale także na to, cov one do Was piszą prywatnie i co im odpisujecie ;)
Make make-up not war

23
Zgodnie z zasadą Hitchcocka, że na początku powinno być solidnie pierdyknięcie, a potem już tylko eskalacja atmosfery...

Chcecie eskalacji atmosfery?

To macie!

Do grona wcieleń
Iwony
Olgi
Hanimazurek
Annylabudy

dołącza:

Uwaga, uwaga...

Adrian1201

Teraz dopiero mnie tknęło, że przecież Adrian pisał w takim samym stylu, jak w/w wcielenia. Sprawdziłam. Bingo!
Ten koleś od początku mi się nie podobał.
Podejrzewam, że to mogło być jego konto podstawowe, bo na nim nawet prezentował swój wizerunek. Jeżeli nie był kradziony, naturalnie. Ale jeżeli był, no to tym bardziej podpada pod kk :lol:
Make make-up not war

25
Szczerze, jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz i to wszystko były konta Adriana, to nie podejrzewałabym prowokacji jako takiej, a raczej coś na kształt problemów psychicznych i/lub trollowania dla zabawy.

Ale kto wie, wszystko jest możliwe...

26
Ania K pisze: 30 sty 2026, 17:36 Szczerze, jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz i to wszystko były konta Adriana, to nie podejrzewałabym prowokacji jako takiej, a raczej coś na kształt problemów psychicznych i/lub trollowania dla zabawy.

Ale kto wie, wszystko jest możliwe...
Oczywiście, też się skłaniam ku takiemu potraktowaniu tej sprawy. Zwłaszcza że te problemy wychodzą z tej postaci w zależności od wcieleń mniej lub bardziej. Biorąc pod uwagę fakt, że ta osoba jest raczej dość prosta i nawet nie bardzo umie przeprowadzać tego typu akcje, bo jest zwyczajnie do tego nieprzygotowana merytorycznie, to trudno podejrzewać, że stoi za tym coś więcej. Ale nigdy niczego wykluczyć nie można...

I nie przypuszczam, by mogło być inaczej, niż to, że są to konta jednej osoby, bo jakkolwiek styl pisania to jedno, to drugie to są adresy IP, z których te wszystkie osobniki pisały. Zgadzają się co do joty, kropka w kropkę. To nie jest przypadek. Twój i mój adres IP może się w pewnym momencie pokryć, jeżeli znajdziemy się w podobnej okolicy i będziemy korzystać z tej samej sieci. Ale jeżeli pięć osobników ma dokładnie tę samą liczbę tych samych adresów IP i z każdego z nich tę samą liczbę połączeń, to to nie jest przypadek (zwłaszcza że każdy z tych osobników miał być z innego miejsca w kraju). Te zbieżności nie występują nigdzie indziej.

A to - jak napisałam - jeszcze nie koniec. Ale... na razie zrobimy przerwę ;)
Make make-up not war

28
Nie zaglądałam kilka dni, a tu takie akcje 😮 Dzięki Edyta za ,, ochronę"😁 Olga i do mnie się odzywała w wiadomości prywatnej, ale ja nie jestem mocno rozmowna. Przekierowałam ja na forum, żeby tu poszukała odpowiedzi na swoje pytania i wątpliwości.