Re: Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała

51
W temacie depilacji - mogę polecić depilator IPL Braun Pro Expert 5. Fajny do ciała i twarzy. Na ciele włosy odrastają o wiele wolniej niż po depilacji mechanicznej, można strzelać lampą dosłownie w każdy element ciała (fajne do bikini, pach, piersi). W dłuższej perspektywie używania wychodzi ekonomiczniej niż laser. Ból depilacji ciała prawie żaden po kilku sesjach. Ból depilacji twarzy - na początku boli, potem spoko. Tylko że twarz to trzeba codziennie... Dlatego do twarzy polecam laser u kosmetyczki, np. Primelase. 2-3 sesje i miałam dużo włosów usuniętych, ale co kilka tygodni chodzę na sesje "przypominające". Trochę to kosztuje, ale warto. Boli niestety bardzo, skóra jest zaczerwieniona po sesji, a następnego dnia czułam się jakby mnie ktoś uderzył w twarz...

Re: Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała

52
Marlena pisze: 23 cze 2025, 15:37 Nie wiem czy temat był już poruszany, ale jestem ciekawa, jak wasze partnerki (te, które nie wiedzą) reagują na wasze ogolone nogi. Co im mówicie?
U mnie depilacja zbiegła się w czasie z rozpoczęciem regularnej aktywności fizycznej w celu redukcji wagi. Mówiłam że chodzi o redukcje nieprzyjemnych zapachów zwiazanych z potem (co w zasadzie jest prawdą bo na owłosieniu bytują bakterie "generujące" nieprzyjemne zapachy). Z pewnymi oporami ("bo powinieneś być owłosiony) ale kupiła to.