ZASADY OGÓLNE

Re: Witam wszystkich

4
Hej dziewczyny to ja korzystając z okazji też się przywitam jestem Natalia. Też robiłam sobie nie raz przerwy nawet wieloletnie ale to jest silniejsze ode mnie. Obecnie powróciło z większą siłą niż ostatnio i pogodziłam się z tym że tak już będzie zawsze😉 Rozumiem Cię Aniu doskonale.

5
Chyba każda z nas wie o czym mówisz. Tych przerw miałam tyle, że nie policzę, najwięcej w okresie nastoletnim. Wyrzucanie wszystkiego, przysięganie sobie, że już nigdy więcej, wmawianie sobie, że przecież jest się normalnym chłopakiem, by za chwilę znów gapić się w wystawy i obczajać co dziewczyny noszą w tym sezonie.
W końcu pogodziłam się z tym, że na bycie trans (na razie) nie wynaleziono lekarstwa i - żeby nie zwariować - nie ma innej drogi niż zaakceptować siebie, i jakoś z tym żyć.
Samoakceptacja jest trudna, ale przynosi ulgę i spokój.
Już wiem, że nie będę inna i trzeba tylko jakoś dopasować do tego pozostałe aspekty życia.

6
To Ty na zdjęciu profilowym Natalia? Świetnie wyglądasz! :)
Natalie pisze: 19 mar 2025, 22:07 Hej dziewczyny to ja korzystając z okazji też się przywitam jestem Natalia. Też robiłam sobie nie raz przerwy nawet wieloletnie ale to jest silniejsze ode mnie. Obecnie powróciło z większą siłą niż ostatnio i pogodziłam się z tym że tak już będzie zawsze😉 Rozumiem Cię Aniu doskonale.