Re: Peruki i ich pielegnacja

21
Temat Peruk jest szeroki, niestety ceny 500 zł i 1000 zł i więcej, to bardzo dużo, jak na nasze zarobki, większości Polaków, Polek, owszem można odkładać, ale to trochę chore, że człowieka nie stać na dobre markowe ciuchy (dobrze że są ciucholandy), większość zarabia 3.000 na rękę, i jakby tak kupić 2 Peruki po 1000zł, to koszmar, a trzeba przecież żyć, płacić rachunki, media, żywność, życie w Polsce jest bardzo drogie w porównaniu do naszych płac, zostaje nam więc odkładać kase na Peruke, lub kupić Tanią, oczywiście jeżeli ktoś chce wychodzić na ulice i wyglądąć bardzo kobieco, to oczywiście że trzeba niestety wydać dużo pieniędzy na bardzo dobrą Peruke, ale jeżeli to ma być Peruka po domu to moim zdaniem wystarczy Peruka średniej klasy, nawet Chińska, z drugiej strony Chińczycy też produkują bardzo dobre rzeczy, ale są one oczywiście drogie, to co w Polsce jest oferowane to niestety produkty kiepskiej i średniej jakości, ale fakt Chiny rozwijają się w zawrotnym tempie, elektronika, motoryzacja, budowlane rzeczy i już prześcigają Europe i USA, UK, także nic drogie koleżanki pozostaje nam zbierać pieniądze, na profesjonalne Peruki na wyjście z domu .

23
3000 tys. w tej wypowiedzi jest po to żeby mniej więcej zobrazować cały absurd tego gdzie i jak żyjemy. Nie widzę więc sensu czepiać się szczegółów. Nawet gdyby to było 5tys+ to nadal jest to 20-30% naszych zarobków
Lepiej mądrze milczeć, niż głupio gadać

27
Katja pisze: 22 cze 2025, 20:20 Salon Peruk ROKOKO na warszawskiej Pradze. Przyjaźnie i dyskretnie.
Czy masz jakieś porównanie takich peruk z salonu z takimi z Allegro, Amazona itp.?
Byłem raz w Rokoko w Katowicach zapytać właśnie o różnice i pani powiedziała, że ich można np. modelować na gorąco i cośtam jeszcze, co sprzedawcy tanich internetowych peruk też mówią.
Też mam plan przy okazji wybrać się do Rokoko na Pradze tylko nie wiem czy warto.

Taka peruka z internetu starcza mi na kilka miesięcy okazjonalnego zakładania, ale jak mi pasuje, to się do niej przyzwyczajam, i potem żal zmieniać na inną, a drugą taką samą ciężko kupić - nawet jak się numer katalogowy zgadza to kolor włosów potrafi być inny.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."

28
Witaj. Jakość peruk z Rokoko jest zdecydowanie lepsza. Duże znaczenie ma tutaj cena. Oczywiście te droższe są lepszej jakości. Byłam w kilku ich salonach w Polsce i zdecydowanie ten na Pradze jest numerem jeden. Maja dyskretny pokoik do przymierzania. Całuski

30
Rokoko to jeden z najlepszych adresów w całej Polsce, jeżeli chodzi o peruki. Naturalnie jeżeli chodzi o dobór do swojej twarzy dobrej jakości peruki. Bo jeżeli masz kupić ciemne, długie, proste wytłustki, to lepiej zrób to na Ali Express, Temu albo Shein - wydasz mniej pieniędzy :lol:
Make make-up not war