"okejka" do posta i edycja posta

1
Witam ponownie. Nie chcę wyjść na zbyt upierdliwą osobę z nowymi pomysłami ale...

Czy jest możliwość dodania do postów lajków, serduszek albo jakichś zielonych kropek, które możnaby kliknąć pod czyimś postem w celu wyrażenia aprobaty do wypowiedzi innego użytkownika?
Nie chodzi mi o to, aby robić tu kolejnego fejsbuka, a jedynie zasygnalizować autorowi jakiejś wypowiedzi, że się z nim zgadzam, zamiast cytować jakiś długi wpis z dopiskiem "całkowicie się z Tobą zgadzam".

Kolejną rzeczą o którą chcę zapytać to czy jest możliwość dodania takiej funkcjonalności jak "edytuj post". Znalazłem w jednej swojej wypowiedzi haniebny błąd. Chciałem poprawić i nie mogę. Jest podgląd posta przed dodaniem , ale jakoś przeoczyłem pomyłkę 🤦 Być może ta funkcja jest ale moje -7 dioptrii utrudnia mi znalezienie... 😅

Re: "okejka" do posta i edycja posta

4
Czasami cytowanie się przydaje. Myślę, że rozwiązaniem mogłoby być zwijanie tych cytowanych wypowiedzi/zdjęć - wtedy wiadomo do czego się ktoś odnosi i nie trzeba przewijać w nieskończoność.
Pytanie bardziej kto miałby te nowe funkcjonalności implementować? Czy jest kod źródłowy silnika forum?

Re: "okejka" do posta i edycja posta

5
Posta można edytować przez 15 minut po jego opublikowaniu.
Usuwać można przez 3 minuty po opublikowaniu
Ograniczenie jest potrzebna by ktoś nie zmieniał posta po jego skomentowaniu przez innego uczestnika.

Łapek w górę i w dół nie zamierzam dawać bo nie FB, to jest forum wiec można się trochę wysilić i zwerbalizować swoje emocje za pomocą posta.

Prosiła bym o nie cytowanie całych wypowiedzi innych bo to stwarza straszny bałagan. Można zrobić kopiuj i wklej fragmentu oznaczyć go cudzysłowem lub kursywą.