Re: Buty na obcasie

15
Z mojego doświadczenia (ale także wielu znanych mi osób) wynika, że nie ma różnicy w rozmiarach jeśli chodzi o typ obuwia, ale zawsze jest, jesli chodzi o producentów. Dziś każdy producent ma swoją rozmiarówkę. Ten sam numer u jednego producenta nic nie znaczy u drugiego. Ja sama mam rozrzut od 39 do 44, więc nic już mnie nie zdziwi :D
Make make-up not war

19
Powiem Ci tak. Mam dobrą koleżankę, ciskę. Jest mojego wzrostu, czyli ma 178 cm. Pół życia jej m.in. matka mówiła że tak wysokie kobiety nie powinny nosić obcasów, że to nie na jej posturę. Któregoś dnia postanowiła jednak zacząć nosić to co się jej podoba. Często nosi właśnie np. botki na obcasie. Uważam że wygląda świetnie, widać też po niej że bardzo dobrze się w takich butach czuje. Aczkolwiek góruje w nich nad większością ludzi wokół, niezależnie od płci. Podobno zdarzało jej się że losowi nieznajomi "oskarżali" ją o bycie trans 😅💀

Jaki z tego morał? Każdy może nosić to co mu się podoba, aczkolwiek nosząc obcasy przy takim wzroście będziesz zwracać uwagę na ulicy. Pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze: radość z noszenia tego co chcesz, czy strach przed reakcjami innych? 😉

Tak jak się nad tym zastanowić, to tym pytaniem można zresztą podsumować cały temat crossdressingu 😉

20
KasiaPoz91 pisze: 23 lis 2025, 3:53 Hej, mam 185 cm wzrostu i zastanawiam się nad kupnem botków na obcasie, moje pytanie brzmi czy warto dodawać sobie jeszcze wzrostu, czy raczej skupić na poszukiwaniu butów na płaskiej podeszwie ?
Jeżeli masz super-passing i tylko te wysokie buty będą sprawiały, że się będziesz wyróżniała i będzie Ci z tym źle, to ich nie noś.
W przeciwnym wypadku... (przeczytaj teraz stopkę tego posta)
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."