Re: Tipsy

2
Nie jestem z Katowic ale wiem z doświadczenia że bez problemu zrobisz je w każdym salonie gdzie to robią i nikt nie powie Tobie złego słowa. Kwestia czy idziesz w wersji męskiej czy damskiej i jak długo chcesz je nosić. jak chcesz więcej na ten temat to pisz na prywatną.

5
Pomyliłam tipsy z hybrydą. Tipsy sama kupisz i założysz. Hybrydę trzeba robić w salonie i to już problem ze zdjęciem. Na krótki czas się nie opłaca.

6
W zasadzie to dziś powinni zrobić to w każdym salonie. Nie wiem, czy akurat tipsy to jest najlepsze rozwiązanie, ale myślę, że chodzi tu o paznokcie przedłużone. A przedłużać można różnymi metodami: tipsem, żelem, akrylem, na szablonie, na formie etc., etc.
Myślę, że na krótką metę tzn. jeżeli się robi okazyjnie, to najlepiej przedłużać samym żelem. Tego się praktycznie nie da zrobić samemu, chyba że ktoś jest zawodową stylistką paznokci. Więc lepiej udać się z tym do profesjonalnego warsztatu. I każdy warsztat powinien dziś to zrobić bez kręcenia nosem. A jeśli w jednym będą kręcić nosem, to idziesz do kolejnego.
Jeżeli strach na to nie pozwoli, to jesteś skazana na samodzielne wykonanie. Przy czym samodzielne przedłużenie tipsami jest właściwie niemożliwe. Sam tips nic nie daje, trzeba go potem jeszcze pokryć i wystylizować żelem albo akrylem, a następnie pomalować tradycyjną metodą lub hybrydą (bez dodatkowych akcesoriów jak choćby lampa UV/LED jest to niemożliwe).
Ja kiedyś, tak ze 25 lat temu, porwałam się na samodzielne przedłużenie sobie paznokci przy pomocy tipsów i akrylu. Zajęło mi to mniej więcej osiem godzin, a efekt był i tak żałosny. Więc nie polecam komuś, kto nie jest wprawiony, bo do tego trzeba naprawde umiejętności i doświadczenia.
Jeżeli zaś nie to, to pozostaje tylko nakleić sztuczne paznokcie (to wtedy nie są tipsy, tylko całe paznokcie), no ale efekt takiego zabiegu jest również żałosny. Ich sztuczność widać z odległości kilku kilometrów i są badrzo nietrwałe, zniszczyć je jest bardzo łatwo.