Cześć dziewczyny!
Piszę, bo potrzebuję Waszych rad w pewnej sprawie. Szukam stron, gdzie można kupić ładne szpilki w większych rozmiarach – takich, które robią wrażenie i pasują do eleganckich looków.
Znam już kokietki.pl, Asos, Zalando, TEMU i czasem uda mi się znaleźć coś na Allegro, ale to zwykle pojedyncze sztuki. Może polecacie jakieś inne sklepy internetowe, które mają fajny wybór szpilek w większych rozmiarach?
Chętnie poznam Wasze ulubione miejsca i doświadczenia z zakupów.
Napiszcie, co możecie polecić – liczę na to, że rozkręcimy ciekawą dyskusję!
Pozdrawiam serdecznie,
Claudia
Re: Szpilki 👠
2Mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o kupowanie butów przez Internet - zwłaszcza jeśli chodzi o klasyczne szpilki, gdzie lekkie niedopasowanie rozmiaru może oznaczać że będą po prostu spadać ze stóp - chyba że mówimy o takich które mają jakieś zapięcie. Buty z zapięciami, sznurowaniami, kozaki, zapinane sandałki itd. mogą być nieco za duże i da się to przeżyć.
W sklepach stacjonarnych (nawet tych dość tanich jak Deichmann czy CCC) spokojnie znajdziesz damskie buty do rozmiaru 42, czasem może nawet 43.
Jeśli nosisz większy to rzeczywiście może być problem, ale nadal - jeśli jesteś w stanie znaleźć sklep w którym mogłabyś tego buta fizycznie przymierzyć, to myślę że warto. Wiem co mówię, kiedyś przymierzałam idealne szpilki w Deichmannie i do dziś sobie pluję w brodę że nie wzięłam - zamiast tego kupiłam dwie pary na Vinted i obie okazały się za duże.
W sklepach stacjonarnych (nawet tych dość tanich jak Deichmann czy CCC) spokojnie znajdziesz damskie buty do rozmiaru 42, czasem może nawet 43.
Jeśli nosisz większy to rzeczywiście może być problem, ale nadal - jeśli jesteś w stanie znaleźć sklep w którym mogłabyś tego buta fizycznie przymierzyć, to myślę że warto. Wiem co mówię, kiedyś przymierzałam idealne szpilki w Deichmannie i do dziś sobie pluję w brodę że nie wzięłam - zamiast tego kupiłam dwie pary na Vinted i obie okazały się za duże.
3Dziękuję Ci bardzo za Twoje wskazówki i opinie. Zapomniałam oczywiście nadmienić, że w moim przypadku chodzi o rozmiar 44 (28cm), bo często właśnie w większości sklepów rozmiary 42/43 są granicą…Ania K pisze: 15 lip 2025, 16:43 Mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o kupowanie butów przez Internet - zwłaszcza jeśli chodzi o klasyczne szpilki, gdzie lekkie niedopasowanie rozmiaru może oznaczać że będą po prostu spadać ze stóp - chyba że mówimy o takich które mają jakieś zapięcie. Buty z zapięciami, sznurowaniami, kozaki, zapinane sandałki itd. mogą być nieco za duże i da się to przeżyć.
4W tym roku zacząłem chodzić na obcasach , w butach na szpilkach i słupku. Początki miałem trudne, bo ciężko mi było przyzwyczaić się do tego typu obuwia. Bardzo szybko bolały mnie uda i łydki, bo chodziłem mocno spięty starając się odpowiednio stawiać kroki podczas chodzenia. Jednak z czasem się rozluźniłem nabrałem wprawy i powiem, że nabrałem chęci by znacznie częściej i coraz dłużej nosić tego typu obuwie.
Co do moich ulubionych miejsc na zakupy to oczywiście centra i galerie handlowe. Tak jak Ania_K uważam że internet tutaj kompletnie się nie sprawdza, bo obcasy muszą być idealnie dopasowane.
Co do moich doświadczeń zakupowych, to z internetu w ogóle nie korzystam więc nie wiem co tam mają dobrego.
Natomiast miałem przyjemność przymierzać i kupować obcasy w sklepach stacjonarnych Deichmann Wojas i Ryłko. W CCC ostatnio nie mogę upolować szpilek, które by na mnie pasowały. Generalnie gorąco polecam zakupy w stacjonarnych sklepach, bo atmosfera zakupów i obsługa sklepów jest na prawdę przyjazna. Ostatniego zakupu szpilek dokonałem w Deichmannie. Kręciłem się po sklepie tak bez celu i podeszła do mnie młoda dziewczyna z obsługi z ofertą pomocy w zakupach. Zapytałem o obcasy w rozmiarze 42 i o dziwo były... Pani wręczyła mi pudełko z ładnymi bucikami na obcasie. Potem podszedłem do kasy by zapłacić. Dziewczyna ma kasie pożegnała mnie słowami: "Niech buciki się fajnie noszą
".
W Ryłko i Wojasie panie zasugerowały mi kupno butów w ich sklepach internetowych, a potem ewentualny zwrot w ich sklepach stacjonarnych. Tutaj też maiłem fajną sytuację. Wtedy dosyć długo chodziłem po galerii w szpilkach i byłem tym mocno zmęczony . Pamiętam, że okropnie bolały mnie łydki. Wtedy wszedłem jeszcze do Wojasa lub Ryłko (już nie pamiętam) tylko zapytać o dostępność obcasów w rozmiarze 42 . Tego rozmiaru na sklepie nie było i panie odesłały mnie do ich sklepu internetowego. Jednak panie z obsługi zaproponowały mi przymiarkę obcasów w rozmiarze 41. Z góry wiedziałem że 41 będą za ciasne , jednak zgodziłem się przymierzyć jedną parę. Panie przyniosły z zaplecza chyba trzy pary szpilek. Ja usiadłem na pufie i zacząłem zakładać buciki. Jedna z pań stała nade mną i przyglądała mi się. Zakładając buta dostałem bolesnego skurczu łydki. Złapałem się za nogę z grymasem bólu. Pani z obsługi przerażona patrzy co mi się dzieje. Powiedziałem jej, że dzisiaj długo chodzę na szpilkach i okropnie bolą mnie nogi....
Co do moich ulubionych miejsc na zakupy to oczywiście centra i galerie handlowe. Tak jak Ania_K uważam że internet tutaj kompletnie się nie sprawdza, bo obcasy muszą być idealnie dopasowane.
Co do moich doświadczeń zakupowych, to z internetu w ogóle nie korzystam więc nie wiem co tam mają dobrego.
Natomiast miałem przyjemność przymierzać i kupować obcasy w sklepach stacjonarnych Deichmann Wojas i Ryłko. W CCC ostatnio nie mogę upolować szpilek, które by na mnie pasowały. Generalnie gorąco polecam zakupy w stacjonarnych sklepach, bo atmosfera zakupów i obsługa sklepów jest na prawdę przyjazna. Ostatniego zakupu szpilek dokonałem w Deichmannie. Kręciłem się po sklepie tak bez celu i podeszła do mnie młoda dziewczyna z obsługi z ofertą pomocy w zakupach. Zapytałem o obcasy w rozmiarze 42 i o dziwo były... Pani wręczyła mi pudełko z ładnymi bucikami na obcasie. Potem podszedłem do kasy by zapłacić. Dziewczyna ma kasie pożegnała mnie słowami: "Niech buciki się fajnie noszą
W Ryłko i Wojasie panie zasugerowały mi kupno butów w ich sklepach internetowych, a potem ewentualny zwrot w ich sklepach stacjonarnych. Tutaj też maiłem fajną sytuację. Wtedy dosyć długo chodziłem po galerii w szpilkach i byłem tym mocno zmęczony . Pamiętam, że okropnie bolały mnie łydki. Wtedy wszedłem jeszcze do Wojasa lub Ryłko (już nie pamiętam) tylko zapytać o dostępność obcasów w rozmiarze 42 . Tego rozmiaru na sklepie nie było i panie odesłały mnie do ich sklepu internetowego. Jednak panie z obsługi zaproponowały mi przymiarkę obcasów w rozmiarze 41. Z góry wiedziałem że 41 będą za ciasne , jednak zgodziłem się przymierzyć jedną parę. Panie przyniosły z zaplecza chyba trzy pary szpilek. Ja usiadłem na pufie i zacząłem zakładać buciki. Jedna z pań stała nade mną i przyglądała mi się. Zakładając buta dostałem bolesnego skurczu łydki. Złapałem się za nogę z grymasem bólu. Pani z obsługi przerażona patrzy co mi się dzieje. Powiedziałem jej, że dzisiaj długo chodzę na szpilkach i okropnie bolą mnie nogi....
5U mnie sprawdza się Zalando. Bez problemu są duże rozmiary i nawet szeroki wybór nich.
6Niestety mam dokładnie ten sam rozmiar - 44 (28cm) i przy okazji ten sam problem. Znalezienie w sklepie stacjonarnym damskich butów w tym rozmiarze, niebędących jakimś trekkingowym uniseksem, albo martensami graniczy z cudem, a wręcz powiedziałabym, że jest niemożliwe. Od początku kupuję tylko w internecie i jeśli mi coś nie odpowiada, to odsyłam 
7U mnie nie ma problemu , choć mam dużą stopę 45 (29cm) to kupuję na AliExpress, tylko trzeba dokładnie czytać jakie rozmiary numeracja i mam już kolekcje, nie są za duże, ani za małe, ale jest sposób na trochę za duże, kupuje się odpowiednie wkładki które się wkłada na nosek szpilek i jest ok, ale mnie się nie zdarzyło żebym zakupiła za duże, z Polskiego Sklepu tylko raz zakupiłem szpilki-Platformy, pary kolor czerwony i czarny, ale szybko potem znikły . Także tak jak koleżanka, kupuje w internecie .
8Ja kupiłam na allegro od Bolingier. Mają już chyba 2 lata, ale chodzę praktycznie tylko po domu, więc się nie zniszczyły
Cześć, jestem Lena 
9Mam czarne (moje pierwsze 13cm) i czerwone szpilki od Bolingiera. Kiedyś do niego napisałem i szkoda, że nie jest elastyczny i nie robi w innych kolorach. Tym bardziej, że inne buty w ofercie ma w różnych kolorach i jest ich producentem.kinkyradish pisze: 30 lip 2025, 12:04 Ja kupiłam na allegro od Bolingier. Mają już chyba 2 lata, ale chodzę praktycznie tylko po domu, więc się nie zniszczyły
10Bolingier z Allegro jest ok. Mam buciki na 11 cm słupku i ich 45 jest rzeczywiście 45 - pasują idealnie. Mają całkiem spory wybór i pewnie kupiłabym więcej nawet tylko ja nie mam gdzie trzymać