Gdzie kupujecie on-line?

1
Cześć
Nie jestem jeszcze gotowa na zakupy w realu ale chciałabym stworzyć swoją własną garderobę. Niestety jestem dość wysoka poza zakresem standardowej kobiecej rozmiarówki, a chciałabym mieć coś co się na mnie ładnie "dopina". Wiem że regulamin forum zabrania reklam, ale jeśli porzuciłybyście linki gdzie można online dostać sukienki i inne ciuchy w rozmiarze ~95-100 cm w talii i 186 cm wzrostu albo same gdzie kupujecie i macie to sprawdzone, to by mi mocno pomogło. Może być z zagranicy z UE albo USA jeśli to jest sprawdzone.

Re: Gdzie kupujecie on-line?

2
Hej.
W dzisiejszych czasach z kupnem czegokolwiek nie ma już żadnego kłopotu. Wystarczy najpopularniejszy w Polsce portal zakupowy, raczej każdy go zna ;)
Kłopotem jest, czy to będzie na Nas pasować, więc najpierw znajdź kilka rzeczy, które na ciebie pasują, zmierz je dobrze, wzdłuż i wszerz i na opisach produktów można znaleźć też wymiary.
Ja bynajmniej tak robię. Już teraz przymierzam się na jesienną pogodę i szukam czegoś ładnego i jednocześnie w miarę taniego, żeby coś kupić.

3
Na szczęście przy kupnie online jest prawo zwrotu wiec nawet jak nie będzie pasować można zwrócić.
Przesyłki dyskretnie do paczkomatu to też plus.
Zdarzyło mi się przy kupnie ciuchów telefonować do sprzedającego żeby coś dogadać i NIGDY nie zdarzyło się bym wyczuła choćby zdziwienie w głosie rozmówcy.
Musisz się sama przekonać że nie robisz nic złego a każdy chce zarobić wiec nie będzie robił wstrętów, tym bardziej że nie wie czy kupujesz dla siebie czy na prezent dla dziewczyny ;)
„Bądź sobą, wszyscy inni są zajęci” (O. Wilde)
Pozdrawiam
Slivia Ertson

5
Głównie na alledrogo, i to z lenistwa - zwyczajnie nie chce mi się tyrać po sklepach, szczególnie że handel ciuchami i tak przeniósł się do sieci, a możliwość darmowego zwrotu na tym portalu to świetna sprawa. Szczególnie lubię outlety z licytacjami - ustawiam snajpera i spokojnie czekam, czy wpadnie. Synowi też tak ciuchy kupuję. Przy Twoich wymiarach nawet tam coś znajdziesz, a w razie czego możesz na Temu czy Shein, choć tam jakość może być problematyczna, a i możliwości zwrotu nie te, co na krajowej platformie.

6
Można wymienić całą listę sklepów i o ile nie jest to "czysta chińska" rozmiarowka nie ma problemu z dobraniem rzeczy. Polecam zamawiać te same rzeczy w 2 rozmiarach i wybrać ten właściwy, a tak jak było wspomniane wyżej, dzięki możliwości zwrotu nie ma ryzyka. Dodatkowo większość sieciowek daje możliwość zwrotu za darmo tak więc poza brakiem ryzyka jest i brak dodatkowych kosztów.
W sumie to samo zaczyna mieć też zastosowanie do zakupów butów w większych rozmiarach. Kiedyś było to wyzwanie a teraz np na platformie na Z jest ich całkiem sporo za ok pieniądze.

7
Hej
Przy podobnych wymiarach, jak kupuję na shein i w jednej ulubione sieciówce 🙊
Na shein dosłownie kupisz wszytko, od peruki do kozaków:-)
Stosunkowo tanio i do paczkomatu!
Mimo wszytko polecam zakupy stacjonarne;-)

Jak będziesz potrzebowała rady w rozmiarach, chętnie doradzę.

A

8
Hej

Ja kupuje na Allegro, na Aliexpress do Paczkomatu, i w szmateksach ....a jak się mnie pyta ekspedientka w szmateksie, że to damska bielizna, to odpowiadam że kręcą mnie ciuchy unisex, czyli takie damsko-męskie, i o dziwo to skutkuje i już nie ma podejrzliwych spojrzeń w moją stronę . Albo mówię że lubię eksperymentować, i jest OK .

Obuwie to zamawiam z Aliexpress w moim rozmiarze, i buciki te są całkiem, całkiem i ceny też trochę niższe niż na Allegro .
„Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz.”

9
Wczoraj przymierzłam swój pierwszy zakup - czarna mini w rozmiarze 3xl. Fajnie wygląda jest wygodna i daje mi miejsce na piersi. Ale na długość nie trafiłam. Nie mogę założyć do tego pończoch, bo widać ich koronkę. Chyba rozmiary większe wcale nie są dużo dłuższe. Sukienkę sobie zostawię bo jest naprawdę ładna ale muszę chyba wybierać modele przed albo za kolano a nie mini, żeby optymalnie wyglądać :)