Wasze rozmiary ubrań.

1
Pomyślała, że ciekawe może być podzielenie się rozmiarami tego co nosimy,
Ja przy 175 cm wzrostu noszę damskie XL, ale bywa, że sukienki czy bluzki w rozmiarze L też pasują. Rajstopy rozm. 5 (rzadko 4). To wszystko mieści się w rozmiarach "wysokiej dziewczyny", a przecież niektóre bywają jeszcze wyższe. Jak zwykle najtrudniej jest z obuwiem. U mnie: 43.

Re: Wasze rozmiary ubrań.

5
178 cm, góra/sukienki zazwyczaj 42 (przez ramiona), dół zazwyczaj 40 (przez brak talii). Rajstopy 4, buty 42.

W polskich sklepach mieszczę się w zupełnie normalnej damskiej rozmiarówce, choć raczej w jej górnej części. Gorzej jest ze sprowadzaniem ubrań z Azji - a szkoda, bo lubię tamtejsze nurty modowe. Ale od biedy i w azjatyckie L jakoś się wcisnę 😅

6
claudia88 pisze: 26 gru 2024, 19:19 190 cm, sukienki i bluzki XL, rajstopy rozmiar 4, najgorzej z butami w rozmiarze 46.
niestety również mam rozmiar butów 46, totalna posucha, mam tylko 2 pary, jedne trzewiki (już znoszone) i szpilki w których jeszcze nigdzie w plener nie wyszłam

7
Marlena pisze: 26 gru 2024, 19:38
claudia88 pisze: 26 gru 2024, 19:19 190 cm, sukienki i bluzki XL, rajstopy rozmiar 4, najgorzej z butami w rozmiarze 46.
Przy 190 cm wchodzisz w rajstopy rozm. 4? Co prawda Gatta ma dużą rozmiarówkę, ale pozostałe marki... W czwórki ledwo się wciskam (poza Gattą) :)
Jakoś daję radę, nie mam wielkich bioder przy tym wzroście 😅

8
Monica pisze: 26 gru 2024, 21:42
niestety również mam rozmiar butów 46, totalna posucha, mam tylko 2 pary, jedne trzewiki (już znoszone) i szpilki w których jeszcze nigdzie w plener nie wyszłam
Mam parę szpilek z obcasem 6 cm i baleriny(kupione przez Ali), ale przy tym rozmiarze buta stopa w balerinach wygląda jak płetwa 🤦