Wasze kolekcje butów.

1
Pomyślałam, że może uda mi się namówić Was do pewnego wysiłku, abyście podzieliły się swoimi kompletami obuwia. Jestem tego ciekawa i myślę, że może to być ciekawy wątek.
Dla przykładu ja wrzucam pierwsza. Z racji ograniczonego miejsca stawiam na jak najbardziej wszechstronny wybór butów. Są więc szpilki, sandałki na obcasie, płaskie czółenka, trampki, kozaki botki z obcasem i bez... a nawet pluszowe, różowe kapcie :)
Załączniki

Re: Wasze kolekcje butów.

2
Nie mam niestety zdjęcia, ale chyba jestem w stanie wymienić wszystkie z pamięci:
- 6 par czarnych szpilek - niektóre błyszczące, niektóre z matowej skóry, 1 peep-toe
- 3 pary szpilek nude
- 2 pary czarnych sandałów (też na szpilce)
- 3 pary czarnych kozaków
- 1 para brązowych szpilek

Zapewniam Was, że to nie wynika z jakiejś manii zakupowej, a raczej z prób lub jakiejś nietypowej okazji - np. te brązowe szpilki to Pleaser w wersji ze skóry, które nie są już produkowane, bo teraz robią tylko z poliuretanu kupione na Vinted za kilkadziesiąt złotych.

Najniższy obcas to pewnie coś koło 8 cm w jednej parze, a najwyższy to spokojnie ponad 12 cm. Życiowe doświadczenie jest takie, że wysokość obcasa nijak się ma do wygody - moje ulubione buty mają chyba 12 cm i mogę w nich chodzić godzinami.

Na miniaturce są moje pierwsze pasujące buty - Pleaser Sexy też w nieprodukowanej już wersji ze skóry kupione okazyjnie na Allegro prawie 5 lat temu.

A na zdjęciu poniżej jedyne, które naprawdę mają za wysoki obcas - Devious Domina. Kupione okazyjnie na Vinted, żeby zobaczyć jak to jest - trochę za małe, ale to sandały, więc da się nosić:
Obrazek

Kolekcję mam już właściwie zamkniętą, a niektórych to muszę się właściwie pozbyć.
Fajnie by było jeszcze gdzieś zdobyć jakieś Christian Louboutin - np. Fifi czy Simple Pump oraz Casadei Blade.

Jeżeli ktoś chciałby kupić jakieś wygodne szpilki to najbezpieczniej jest szukać modeli "wIde fit" na szeroką stopę - Asos takie ma, Zalando też ma sporo takich modeli np. ich własnej marki Anna Field i na obu stronach można sobie odfiltrować. Poza tym Pleaser wszystkie buty o większych rozmiarach tak z 40+ robi szersze i jeszcze żadnych nie udało mi się trafić niewygodnych.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."

4
Cześć 🙂
Ja uwielbiam czółenka na wysokim obcasie i potwierdzam co napisała MonikaCD, że czasami najwygodniejsze są te bardzo wysokie.
Obecnie mam 6 par a 3 par się już pozbyłam (czerwone Bolinger, czarne Jenny Fairy, białe Anna Field). Dodatkowo jeszcze 3 inne pary wkrótce się pojawią (obcas 12cm i więcej). Od bardzo dawna natomiast poluję na takie zamszowe jasno szare, ale także w nietypowym śliwkowym kolorze. Akceptowalny obcas to minimum 10cm 😉.
W załączeniu zdjecia tych które aktuanie u mnie są na topie 😊
Załączniki

5
Marlena, przez ten temat w końcu przełamałam się do zrobienia porządków w szafie 😆 proszę bardzo wystawka jak na witrynie sklepowej 😃 do tego jeszcze 5 par kozaków za kolano w różnych wariantach, sznurowane botki i ostatni zakup - płaskie do łażenia po mieście. Aaa i futrzane kapcie które pewnie większość z nas posiada 😅
Łatwiej jest prosić o wybaczenie niż o pozwolenie
Załączniki

7
5 - Marco Tozzi, kupiłam rok temu do kombinezonu,
6 - Aldo, taka tam pamiątka z Londynu 🙃,
7 - jeśli chodzi o te drewniano-panterkowe klapki, to były moje ulubione do chodzenia po domu 😁 mam je chyba z 14 lat już

A tak zapytam, miałyście kiedyś w posiadaniu takie modne 2000+ szpilki z ostrym czubkiem w których było czuć każdy kamyczek na podłodze ? 🙉 Ja od takich zaczynałam 😁
Łatwiej jest prosić o wybaczenie niż o pozwolenie