Re: Depilacja nóg
11Obetnij najpierw włosy trymerem, potem długa kąpiel w ciepłej wodzie w wannie i golenie w trakcie kąpieli.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."
Moderator: edyta
Tak zrobię.MonikaCD pisze: 16 gru 2025, 10:21 Obetnij najpierw włosy trymerem, potem długa kąpiel w ciepłej wodzie w wannie i golenie w trakcie kąpieli.
Ja po goleniu wlewam do odpływu trochę domestosa. Myślę, że trochę wypali włoski, które ewentualnie zostały w syfonie. Jeszcze problemów z odpływem nie było.Ania K pisze: 18 gru 2025, 11:48 Hm, w sumie poruszyłyście ten temat...
Jak radzicie sobie z włosami które zostają po takim goleniu w trakcie kąpieli? Spłukiwanie ich do odpływu to w końcu recepta na zatkane rury...
Domestos wybieli, zdezynfekuje i ewentualnie odkamieni, ale nie rozpuści włosów. Kret - czyli wodorotlenek sodu - rozpuści.MoniaLiza pisze: 18 gru 2025, 14:28 Ja po goleniu wlewam do odpływu trochę domestosa. Myślę, że trochę wypali włoski, które ewentualnie zostały w syfonie. Jeszcze problemów z odpływem nie było.
Częste stosowanie kreta źle wpływa na syfony itp. Polecam sodę oczyszczoną, zmieszaną z octemMonikaCD pisze: 18 gru 2025, 15:17Domestos wybieli, zdezynfekuje i ewentualnie odkamieni, ale nie rozpuści włosów. Kret - czyli wodorotlenek sodu - rozpuści.MoniaLiza pisze: 18 gru 2025, 14:28 Ja po goleniu wlewam do odpływu trochę domestosa. Myślę, że trochę wypali włoski, które ewentualnie zostały w syfonie. Jeszcze problemów z odpływem nie było.
Z życia wzięte:AlexandraStarrCD pisze: 18 gru 2025, 23:33 Częste stosowanie kreta źle wpływa na syfony itp. Polecam sodę oczyszczoną, zmieszaną z octem![]()
Się poczułam wywołana do odpowiedzi...Ania K pisze: 18 gru 2025, 11:48 Hm, w sumie poruszyłyście ten temat...
Jak radzicie sobie z włosami które zostają po takim goleniu w trakcie kąpieli? Spłukiwanie ich do odpływu to w końcu recepta na zatkane rury... Najlepsze co wymyśliłam to wylanie wody z wanny przez możliwie minimalnie rozwarty korek (żeby jak najmniej włosów poszło do odpływu) a potem ręczne wyczyszczenie wanny po tym jak trochę przeschnie, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu że być może istnieje jakaś lepsza metoda![]()
W zależności od syfonu z czego jest zrobiony.AlexandraStarrCD pisze: 18 gru 2025, 23:33 Częste stosowanie kreta źle wpływa na syfony itp. Polecam sodę oczyszczoną, zmieszaną z octem![]()
Trochę takie demonizowanie tego wodorotlenku sodu. Dużo zależy tak na prawdę od samego użytkownika a także od instalacji.Lawinia.CD pisze: 19 gru 2025, 7:14 Z życia wzięte:
Znajomy miał jakiś czas temu przecieki w łazience - skończyło się kuciem i wymianą rur odpływowych które kruszyły się jak wafel... majster jak zobaczył od razu zapytał czy używają kreta i jak często... na co małżonka znajomego - zawsze co tydzień jak sprzątam...
Po prostu jak woda zaczyna z brodzika wolniej płynąć to używam domestos i na drugi dzień jest luks. Kreta jeszcze nie musiałam używać. Wiadomo, że to nie same włosy blokują odpływ, moje są krótkie. Jakiś zmyty bród, złuszczony naskórek. No u mnie domestos z tym sobie radziMonikaCD pisze: 18 gru 2025, 15:17 Domestos wybieli, zdezynfekuje i ewentualnie odkamieni, ale nie rozpuści włosów. Kret - czyli wodorotlenek sodu - rozpuści.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości