Zmiany w regulaminie

1
W imieniu Administracji i własnym informuję P.T. Użytkowniczki, że zostały dokonane zmiany w regulaminie forum oraz w forumowym savoir-vivrze.

Rewolucji nie ma, ale... warto się zapoznać.
Make make-up not war

Re: Zmiany w regulaminie

4
Ania K pisze: 09 gru 2025, 13:57 Fajnie byłoby gdyby przy takich komunikatach dodać jakieś podsumowanie jakie zmiany zostały dokonane...
Spostrzeżenie niepozbawione racji. Wychodziłam jednak z założenia, że sama informacja o zmianach jest motywacją do zapoznania się z regulaminem w ogóle. Bo nie oszukujmy się, ale wiele osób tego nie robi (nie tylko tu, ale wszędzie - po regulamin sięga się wtedy, kiedy przychodzi wykłócać się o swoje racje). Zaś informacja o tym, co konkretnie zostało zmienione, zmiast wzbudzać zainteresowanie, zaspokaja je, więc motywacji do zajrzenia do regulaminu nie ma.

Ale OK, przyjmuję, że masz rację i w kolejnym poście streszczę, jakich zmian ostatnio dokonano.
Make make-up not war

5
Zmiany dokonane 17 listopada:
- rozszerzenie katalogu rzeczy niedozwolonych na forum o: ujawnianie danych innych użytkowników (outowanie innych osób), treści obraźliwe i napastliwe wobec innych użytkowników oraz o publikowanie materiałów fotograficznych i filmowych zawierających wizerunki innych osób, a także materiałów fotograficznych i filmowych pochodzących z innych stron internetowych,
- rozszerzenie uprawnień moderacji do moderowania i/lub usuwania: wpisów zawierających nieistniejące linki i przekierowania oraz będących odpowiedziami na usunięte wpisy/fragmenty (dla zachowania jasności przekazu),
- usunięcie przepisu o kwarantannie wpisów nowych użytkowników,
- dokonanie licznych zmian redakcyjnych w treści regulaminu i forumowego savoir-vivre'u.

Zmiany dokonane 9 grudnia:
- rozszerzenie katalogu rzeczy niedozwolonych na forum o wpisy mające charakter ogłoszeń randkowo-erotycznych lub sugerujące randkowo-erotyczne intencje autora,
- dodanie zalecenia nieudostępniania w przestrzeni publicznej namiarów teleadresowych.
Make make-up not war

7
MonikaCD pisze: 09 gru 2025, 15:44 Jakby co to ja tych zmian chyba nie widzę na https://crossdressing.pl/ucp.php?mode=terms
Który to punkt to outowanie czy wizerunki osób?
Wygląda na to, że widzisz jakąś bardzo archaiczną wersję jeszcze sprzed ostatniego zlodowacenia. Sprawdziłam przed chwilą, wchodząc na forum z telefonu bez rejestracji - nawet dla niezarejestrowanego użytkownika widoczna jest poprawna, obecna wersja po zmianach z 17 listopada i 9 grudnia. Na komputerze stacjonarnym też. Więc bardziej prawdopodobne, że coś nie tak jest z odświeżaniem na Twoim urządzeniu - może spóbuj to jakoś sprawdzić.

Natomaist to, o co pytasz, to w pierwszym przypadku roszerzony katalog w pkt. 4, a w drugim - dodany nowy pkt 5.
Make make-up not war

8
Link który podrzuciła Monika to regulamin który wyświetla się w momencie kliknięcia opcji "Zarejestruj się" i trzeba go zaakceptować żeby przejść dalej; można też go zobaczyć klikając link "Regulamin" w stopce całego forum.

Wygląda na to że to oddzielny dokument który nie jest w żaden sposób zsynchronizowany z postem na forum który jak się domyślam aktualizujesz.

Pewnie warto byłoby albo zaktualizować również tamten, albo pozbyć się którejś z wersji, bo rzeczywiście może wprowadzać w konfuzję.

9
Ania K pisze: 09 gru 2025, 16:23 Link który podrzuciła Monika to regulamin który wyświetla się w momencie kliknięcia opcji "Zarejestruj się" i trzeba go zaakceptować żeby przejść dalej; można też go zobaczyć klikając link "Regulamin" w stopce całego forum.

Wygląda na to że to oddzielny dokument który nie jest w żaden sposób zsynchronizowany z postem na forum który jak się domyślam aktualizujesz.

Pewnie warto byłoby albo zaktualizować również tamten, albo pozbyć się którejś z wersji, bo rzeczywiście może wprowadzać w konfuzję.
A rzeczywiście. Dzięki za rozwikłanie tej zagadki. Bo ja nie wchodziłam w opcję "zarejestruj się", tylko otworzyłam sobie forum jako niezarejestrowany użytkownik i weszłam po prostu na regulamin. I wtedy wyświetla się jak najbardziej poprawna wersja. Uznałam, że MonikaCD jako zarejestrowany użytkownik ogląda regulamin w wersji dostępnej dla zarejetsrowanych użytkowników, a nie tej, którą się dostaje do akceptacji przy rejestracji.

Oczywiście dam znać Administracji, żeby to poprawiła, bo to zmiana, której ja nie mogę dokonać.
Make make-up not war

10
Wydaje mi się, że regulamin powinien być publikowany na stronie https://crossdressing.pl/ucp.php?mode=terms a nie jako post forum. Post na forum można przeoczyć (co właśnie zrobiłem, bo czytam tylko wątki oznaczone jako nowe), a tamten link jest w stopce każdej strony, gdzie normalnie się go szuka.
Chyba phpBB ma właśnie jakąś specjalną obsługę tamtego regulaminu. Może np. trzeba go będzie akceptować po każdej zmianie?
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."