ZASADY OGÓLNE

Witam, nazywam się Aleksander, jestem cosplayerem i poza powitaniem... mam pewien problem.

1
Witam serdecznie. Wiem, że to forum dla osób Trans, ale sam nim nie jestem, tak jeśli mam być szczery. Jestem cis hetero mężczyzną. Jestem natomiast cosplayerem wszelakim. Od niedawna kosplayuje Eve ze stellar Bladea. Na szczęście w obecnym świecie tranzycja nie jest koniecznością, i są bodysuity firmy Royaner i innych :)

Wiem, że moje wyznanie może kogoś tutaj odrzucić, możecie myśleć, że nie traktuje zmiany "formy" poważnie czy coś. Ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Mam problem z bodysuitem.

Wiem, że to nieodpowiedni temat, ale czy mogę poprosić, o pokierowanie do odpowiedniego?

https://pl.aliexpress.com/item/1005006897539354.html Pożyczyłem od osoby mi znajomej, taki oto suit. Moja waga i rozmiar opasują. problemem jest jego założenie. Może źle się do tego zabieram? Próbowałem założyć to na "sucho" na skórę. Ale dałem radę wejść poprzez szyję tylko do "pupy". Dalej pomimo walki przez niemal godzinę, nie udało mi się tego założyć. Silikon ciężko przesuwał się po skórze, dodatkowo wydaje się to coś strasznie ciasne. Czy któreś z was z tego korzystało? Może zmoczenie ciała i namydlenie pomaga? A może stosujecie inne pomysły?

Nie wiem czemu wpadłem na pomysł by zapytać tutaj. Osoba która załatwiła mi ten kostium, sama nie jest z waszego środowiska, tylko je sprzedaje. Więc idę za radą, by zadać to pytanie bezpośrednio do targetu tego produktu.

Mam nadzieję, że nie obrażę was tak wprost pytaniem, ale potrzebuję pomocy.